Interieuradvies twee-onder-een-kapwoning Velp

Voor de bewoners van dit fijne huis mocht ik een interieurontwerp vormgeven. Wat een fantastische bosrijke plek! Een aantal jaren geleden was de woning verbouwd en uitgebouwd.

Ondanks de goede basis kon het gezin nog niet volop genieten van de woning en besloten mij in te schakelen voor de herinrichting van de beganegrond. Ik ging voortvarend aan de slag met het bepalen van een sfeer wat past bij het huis én de fantastische tuin van 38 (!) meter diep.

Na het vormgeven van de sfeer heb ik verschillende indelingsschetsen gemaakt. De nadruk lag in deze fase op het onderzoeken van wel of geen scheidingswand en hoe de ruimte op een goede manier meer gevuld kon worden. Na het kiezen van de beste indeling heb ik een interieurontwerp met bijbehorend lichtplan uitgewerkt.

In de gehele woning was een overmate van spotjes toegepast in het plafond. Dit geeft vooral actief licht, wat veel teveel was voor het huis. Door het aantal plafondspots bijna te halveren en aan te vullen met indirecte verlichting en sfeer verlichting, ontstond een harmonieus lichtplan.

Om de ruimte meer te vullen zijn er 4 functionele zones in de indeling vormgegeven. De keuken, eetkamer, woonkamer en studeer/huiswerkkamer. Voorheen waren de functies minder gescheiden met 3 woonkamertjes naast elkaar. Door dit meer af te scheiden ontstaat meer rust in de ruimte, die open maar toch door de afstand meer afgescheiden aanvoelt.

In de werk/studeerkamer koos ik om een zacht behang toe te passen met een subtiel patroon. Dit geeft een natuurlijk en rustige sfeer. We voegden een wand toe om deze ruimte meer af te scheiden van de woonkamer en een glazen schuifdeur. Zo kun je je echt even terugtrekken van de rest.

Voor een natuurlijke vulling in de ruimte heb ik een kast ontworpen die de woonkamer en eetkamer verbindt. Het maatwerkmeubel is een echte eyecatcher in de ruimte geworden, door de diepblauwe kleur en het formaat. Om de kast toch luchtig te houden koos ik ervoor speelse vakken toe te passen en dit af te wisselen met houten achterwanden. Afgewisseld met accentkleuren.

In het midden van de kast staat een draaibare houtkachel, die voor de verbouwing is geplaatst. Om de twee kastelementen met elkaar te verbinden heb ik deze gebakken tegeltjes geadviseerd toe te passen wat maakt dat het meer een geheel is. De bewoners hebben hierbij prachtige (persoonlijke) stylingsobjecten toegepast wat de kast ècht afmaakt.

Bij de pui aan de achtergevel, maar ook in de woonkamer aan de gehele voorgevel, heb ik gordijnen toegepast in een bruine kleur. Dit geeft warmte, geaccentueerd de hoogte en geeft een stijlvolle touch aan het geheel. Ook zorgt het voor eenheid en geeft het akoestische demping.

In de eetkamer koos ik ervoor een subtiel behang toe te passen, wat net iets meer diepte geeft aan de ruimte. Door het behang niet geheel tot de kastenwand door te laten lopen, ontstaat er een kader. Dat maakt dat je optisch een meer afgescheide, en dus sfeervollere, plek krijgt.

Door meer houten accenten toe te voegen, zoals in de eettafel en stoelpoten, en meer stoffen is er meer warmte in de ruimte ontstaan. De rechte lijnen in combinatie met ronde vormen zorgt voor elegantie en speelsheid.

Wat een heerlijke plek is het geworden. Dat was het al, maar nu is het af. Het was een hele leuke samenwerking met de bewoners! Echt een feestje.

” Laura heeft met haar professionaliteit en enthousiasme, met onze wensen goed in acht te houden, een prachtig ontwerp gemaakt voor onze benedenverdieping. Ze kwam met ideeën die wij zelf niet hadden durven bedenken. Echt top! Als je een goede, betrouwbare, professionele interieur ontwerpster zoekt, twijfel niet en neem contact op met Laura! Achteraf hadden we dit al veel eerder moeten doen. Bedankt Laura!” – Lotte & Daniël

https://youtu.be/mI885IDl3pU

Wil je meer beelden zien? Dat kan via deze link. | Fotografie: Angeline Dobber | Videografie: Made by Media

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *