Laura Hindriks.
Interieurontwerp en projectbegeleiding
Interieuradvies vrijstaande woning Rosmalen

Voor een ruime bungalow in Rosmalen moest worden nagedacht over de inrichting. Aan mij de eer om hier een prachtig interieurplan voor te maken. De opdrachtgevers zijn onlangs eigenaar geworden van een prachtige vrijstaande woning, midden in het bos. Ik mocht een plan maken voor de gehele beganegrond, waarbij een klassieke moderne sfeer uitgangspunt was voor het ontwerp.

Moodboard
Ik maakte een moodboard als vertaling voor de sfeer van het plan. Hierop wordt een warme sfeer benadrukt, waarbij luxe materialen en natuurlijke elementen worden toegepast. Naast een moderne klassieke sfeer waren speelsheid en durf ook een grote wens .

Interieurontwerp woon- en werkkamer
De grote raampartijen in de woning zorgen voor veel licht en ruimte. Om de open eet- en woonkamer samen te voegen ontwierp ik een tv-meubel dat vanaf de woonkamer doorloopt naar de eetkamer. Dit zorgt voor een mooie samenhang en vloeiende overloop van de verschillende ruimtes. De huidige haard naast de eettafel staat op een centrale plek, zodat je hiervan vanuit beide ruimtes kunt genieten.

Vanaf de woonkamer kun je de werkkamer betreden, die zich tussen de keuken en woonkamer bevindt. Het is een lichte ruimte waarvoor we een wandvullende kast hebben ontworpen, met een hierin geïntegreerde werkplek.

Hal en toilet
In de hal heb ik verticale houten lamellen toegepast. Deze lamellen geven een warme uitstraling bij de wat koelere materialen in de hal. In het toilet hebben wij een wandkast op maat ontworpen, waarbij het toiletreservoir mooi wordt weggewerkt in een optische kast. Het wastafelmeubel betreft een 10 cm dikke houten plank. Het indrukwekkende okergele Van Gogh-behang is een speelse en warme toevoeging in de ruimte engeeft meteen een ‘wauw- effect’ als je binnenkomt.

Badkamer en slaapkamer
De slaap- en badkamer zijn met elkaar verbonden door de open walk-in-closet. De huidige badkamer mocht een nieuwe indeling krijgen, waarbij ik ook nieuwe materiaaltoepassingen heb uitgezocht. Om de open ruimte te benadrukken ontwierp ik een open kast die in de kleedruimte en in de badkamer overloopt in een gesloten kast.

Ook ontwierp ik een wasmeubel tussen twee wanden in. Achter dit meubel koos ik voor een stoere wandplaat. De lange wand die van badkamer naar inloopkast loopt werd afgewerkt met een prachtig behang van Wall&Deco dat geschikt is voor badkamers en keukens.

Via de kleedruimte kom je in de slaapkamer, waar het bed gecentreerd in de ruimte staat. Er is een opvallend hoofdbord in donkere tint ontworpen. In combinatie met het zwart/witte vloerkleed krijgt de ruimte een chique en speelse uitstraling, waar geborgenheid een belangrijke rol speelt.

 

Voor de gehele woning mocht ik een ontwerp en een bijpassend kleur- en materiaalplan samenstellen. Hiermee kunnen mijn opdrachtgevers gedurende de verbouwing bewuste keuzes maken. Ik ben onwijs benieuwd wat het resultaat zal zijn!

Wil je meer beelden van dit project zien? Dat kan via deze link.

Over de schrijver

Laura Hindriks ∘ 26 jaar ∘ Ondernemend, creatief en open minded ∘ Interieurontwerpstudio in Arnhem ∘ Particulieren | Woonhuizen | Verbouwen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.