Interieuradvies nieuwbouwwoning Wageningen

Bij een nieuwbouwhuis komen een hoop keuzes om de hoek kijken. Waar komen de aansluitpunten voor de keuken en op welke plek de wandcontactdozen? De wens van de opdrachtgevers was een flexibele woonruimte, waar comfort en ruimtelijkheid bij de inrichting
een grote rol spelen. De nieuwbouwwoning beschikt over veel ruimte, dus dat laatste zou niet moeilijk moeten worden.

Ik maakte een interieurontwerp voor de hele woning, zowel de begane grond als de eerste verdieping. Op de plattegrond kun je zien dat de objecten in vrijwel alle ruimtes gecentreerd staan. Hiermee benadrukken we het ruimtelijke gevoel: genoeg ruimte om een object heen zorgt voor comfort.

Op de eerste verdieping zijn twee werkkamers ingericht. Beide bewoners wilden graag een eigen werkruimte. Met het oog op de toekomst hebben we een advies gemaakt met losstaande producten. Zo kunnen de werkkamers later eventueel worden samengevoegd, waardoor er ruimte blijft voor een andere functie in een van kamers.

Moodboard
Met de input van de opdrachtgever ben ik aan de slag gegaan. Ik maakte als eerste bovenstaand moodboard met een ontspannen, warme en natuurlijke sfeer. De interieurstijl kun je omschrijven als modern, met een stoere touch, wat helemaal past bij dit jonge stel. Deze sfeervisualisatie dient als uitgangspunt voor de verdere inrichting van de begane grond en de eerste etage. Vervolgens gingen ik aan de slag met een interieurontwerp voor beide etages.

Begane grond
Met de keuken op het zuiden kan er lekker worden gegeten aan een lichte eettafel. Het kookeiland in het midden van de ruimte wordt door de eettafel verlengd. Doordat het eiland en de eettafel in het hart van de ruimte staan, wordt deze optimaal benut.

In de woonkamer hebben we een aantal grote elementen geplaatst. Zo creëren we een rustige woonkamer die mooi in balans is. In deze situatie wordt de woonkamer nog ruimtelijker. Het tv-meubel is een van deze elementen en zorgt ervoor dat deze wand iets langer oogt. De bank (met bijbehorend vloerkleed) is het andere grote(re) element, dat ervoor zorgt dat de ruimte mooi wordt gevuld en niet uit verhouding is.

Slaapkamer
We kozen ervoor om het bed in het midden van de ruimte te plaatsen. Hiervoor leent deze slaapkamer zich erg goed door haar rechthoekige vorm. Door de hoge kast aan de kopse kant van het bed te plaatsen, creëerden we een tweede ruimte in de slaapkamer. Op deze manier krijg je het idee van een inloopkast, die toch in dezelfde ruimte staat als het bed.

Kleine werkkamer
De kleine werkkamer moest worden ingericht voor verschillende functies. Bij binnenkomst is direct het grote bureau te zien waaraan lekker kan worden gewerkt. Naast het bureau is overdwars een halfhoge kast geplaatst. Dit zorgt voor een scheiding in de ruimte, waardoor de verschillende functies echt een eigen plekje hebben. In deze ruimte is naast werken aan een bureau ook plek om thuis mensen te knippen (kapper aan huis).

Grote werkkamer
In deze ruimte is een groot bureau geplaatst, waar voldoende ruimte is om met meerdere schermen te werken. De grote kastenwand (op dressoirhoogte) geeft veel opbergmogelijkheden, wat maakt dat de ruimte rustig en geordend kan blijven. Erg fijn bij een werkplek aan huis. De fauteuil bij het raam biedt de mogelijkheid om een kleine pauze te nemen of te telefoneren.

Voor ons nieuwbouwhuis hebben wij de hulp van Laura ingeschakeld. Zij heeft ons ontzettend goed geholpen met de ontwerpen en moodboards voor verschillende ruimtes in ons huis. We zijn blij verrast met de resultaten! – Daphne

Wat heb ik met veel plezier gewerkt aan deze opdracht! Wil je alle onderdelen van de uitwerking van dit project zien? Je kunt ze hier bekijken.

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *