Interieuradvies Pure Internet Marketing Arnhem

Voor een kantoorruimte in Arnhem mochten wij een interieuradvies opstellen. Het pand ligt op een prachtige locatie aan de Rijnkade. Het kantoor is ruim en door de grote raampartijen (met donker gekleurde kozijnen) valt veel licht naar binnen.

Wensen
De wensen van onze opdrachtgever was duidelijk: de grote ruimte moest plek gaan bieden aan verschillende functies: werken, vergaderen, telefoneren, ontspannen en lunchen. Mét doorgroeimogelijkheden voor extra personeel. Maar bovenal de wens van een plek die niet aanvoelt als een kantoor, maar veel sfeer heeft.

Sfeer
Op basis van de input van de opdrachtgever hebben we bovenstaand moodboard samengesteld als uitgangspunt voor de sfeer. Een stoere retro/urban uitstraling met charme. Het moodboard vormde onze leidraad voor het uitzoeken van meubelen, kleuren en materialen.

voor

De lichtinval en de grote oppervlakte van de ruimte boden de mogelijkheid om verschillende functies samen te laten komen. We maakten dan ook een passend interieurontwerp.

Interieurontwerp
We maakten knusse hoeken in de ruimte voor de desbetreffende functie. Door grotere meubels of (middel)hoge elementen te plaatsen kun je een soort afscheiding creëren in een grotere ruimte. Dat hebben we binnen dit ontwerp ook gedaan, zonder dat een hele verbouwing nodig was.

Vaste werkplekken
Een belangrijke wens was: genoeg werkplekken in het kantoor. Een aantal vaste werkplekken en een aantal flexibele plekken voor onder andere stagiair(e)s. We hebben de bureaus zo geplaatst dat er twee grote tafels in de ruimte staan. Op deze manier is genoeg plek om met veel mensen te kunnen werken.

Naast de twee groepen bureaus is nog plek voor twee losse bureaus, wanneer het team nog meer groeit. Deze plekken zijn bedoeld voor de flexibele werker. Ook aan de kopse kant kunnen in de toekomst bureaus worden bijgeplaatst, wanneer het groeiende team wordt uitgebreid.

Het geadviseerde kleurenpalet dat wij voor de werkplekken hebben uitgekozen bestaat uit rustige kleuren, met okergeel als accentkleur. En ook de planten in deze hoek zorgen voor warmte, gezelligheid en, niet geheel onbelangrijk: een zuivere lucht om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. De ‘spider’ hanglampen die we kozen zijn dé eyecatchers van deze hoek en hebben een speels karakter. Deze hanglampen zijn nog niet uitgevoerd.

Afscheiding + entree
In het midden van de ruimte hebben we ervoor gekozen om van begin tot eind een zwarte baan te laten lopen. Deze baan loopt vanaf de entree naar de overkant van de ruimte en zorgt voor de scheiding tussen de werkplekken en de ruimte waar ontspanning centraal staat. In dit gedeelte bevindt zich ook een voetbaltafel, wat een grote wens was. Het gebruik van donkere tinten geeft een stoer contrast binnen het kleurpalet. De palletwand met planten dient als aankleding en tegelijkertijd als afscherming van de technische ruimte.

Aan de andere kant van de afscheiding zijn twee huiskamers gecreëerd. Hier kan tijdens de pauze of vrijdagmiddagborrel lekker worden ontspannen. In het midden staan verschillende bijzettafels om zo de diversiteit van de materialen naar voren te halen en hiermee een flexibele touch te geven aan het interieur.

Vergaderruimte

Achter de zithoek bevinden zich twee afgesloten ruimtes: een voor vergaderingen en een ruimte om rustig te kunnen telefoneren of overleggen. De afbeeldingen op de wanden brengen kleur, sfeer en iets stoers, net als de elegante gekleurde stoelen van stof.

De kleur groen in de lunchruimte geeft een frisse uitstraling en zorgt voor een speelse touch. We hebben een grote lange houten tafel geplaatst met stalen frame, zodat het hele team tegelijkertijd kan lunchen. Met de mix van verschillende stoelen en materialen krijgt de lunchruimte een frisse look.

Pure IM:

”Een grote open ruimte in een nieuw gebouw. Pak daar de wens bij om ambacht, nostalgie en gezelligheid samen te brengen in een kantoorruimte. Dat is best een behoorlijke uitdaging, maar Laura en haar team hebben ons hier perfect in ondersteund. Ze neemt de tijd voor een gesprek, neemt input ter harte en komt met gewaagde oplossingen. Wij zijn bijzonder tevreden over het eindresultaat en voelen ons sinds dag één thuis op het werk. Missie geslaagd!”

De basis van de kantoorinrichting van Pure Internet Marketing (onze opdrachtgever) is nu zo goed als af. Wil je meer foto’s van het interieuradvies en het resultaat bekijken? Dat kan via deze link. Fotografie: Angeline Dobber

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *