Interieuradvies vrijstaande woning Huissen

Voor een vrijstaande woning in Huissen mocht ik een interieurontwerp maken voor de woon-en eetkamer. Het huis heeft een prachtige lichtinval, met fijn uitzicht naar een fantastische tuin!

De woning bevat veel strakke lijnen die werden doorgetrokken in het interieur en de tuin. Het interieur miste hierin een goede balans en ik mocht, op basis van de wensen en eisen van de klant, een interieurontwerp maken en uitwerken in een compleet interieuradvies.

Aan de hand van een intakegesprek met de opdrachtgever, kwamen we tot de conclusie dat de basis van het huis goed was maar de ruimte wat gezelligheid en warmte miste. Ook de wens voor een openhaard was bij de opdrachtgever al jaren aanwezig. Een dan niet zomaar een open haard, maar de Gyrofocus design haard.

Daarnaast was een meer tuingerichte indeling gewenst om zoveel mogelijk van het daglicht en het groen te kunnen genieten. Op basis van de input van de opdrachtgever, heb ik bovenstaand moodboard gemaakt als uitgangspunt voor het interieuradvies. De beleving die in het moodboard wordt weergegeven sluit aan bij de prachtige tuin. Op deze manier is binnen en buiten één concept  en dus één gevoel op twee verschillende manieren uitgewerkt.

De vloer, bank en gordijnen waren elementen die behouden moesten blijven. De basis van het interieur was meer dan in orde én sloot aan bij de interieursfeer van het moodboard. Deze basis ik in het interieuradvies ingekleurd met passende oplossingen.


De bank heb ik in het interieurontwerp geplaatst op een plek in de woonkamer met het beste zicht naar de tuin. Binnen het ontwerp hebben ik een roomdevider toegepast, om meer sfeer te creëren in de (toch stiekem wel) grote ruimte. Dit is een kast geworden die op maat is ontworpen, met hout en staal gemixt. Dit geeft een warme maar ook stoere look. Die stoere look heb ik doorgetrokken door het behang Squared Painting van Rebel Walls toe te passen op de achterwand. De keuze voor een karpet maakt de combinatie van kleuren en materialen in balans.

In de eetkamer heb ik voor een ovale houten tafel gekozen, om het strakke lijnenspel wat te breken. Uiteraard konden planten in dit interieur niet ontbreken, die zijn dan ook op meerdere plekken toegepast in het interieuradvies.

Na het opleveren van dit complete plan heb ik de opdrachtgevers waar nodig begeleid (op uurbasis) bij de uitvoering van het plan. Daardoor ben ik betrokken geweest bij de de definitieve keuzes die gemaakt werden en heb ik aanvullende vragen kunnen beantwoorden.

We misten kleur en een goede indeling om de tuin meer bij de huiskamer te betrekken. Ons huis was inmiddels 10 jaar bewoond en we wilden graag een upgrade. Nou dat is gelukt hoor! We zijn heel enthousiast over de samenwerking en de uitwisseling van de ideeën van Laura.

Zoals jullie kunnen zien hebben we samen een nieuw paleisje gecreëerd. De balans tussen de natuurlijke materialen (hout), een stoere touch (staal), de designelementen en de verbinding met het zicht op de tuin spreken voor zich.

Wij kunnen weer jaren vooruit en hebben echt meerwaarde toegevoegd aan onze woonbeleving. Zeker dankzij de creativiteit en professionaliteit van Laura. Chapeau! En wij weten het wel voor een volgende keer…. – Dick en Marianne

Ik vond het een groot feest om voor de bewoners van dit huis een plek te ontwerpen en realiseren wat past als een jas. En als kers om de taart mocht ik samen met fotograaf Angeline Dobber nog een keer op de koffie om het resultaat vast te leggen. Wil je meer foto’s van het resultaat bekijken, of meer zien van het interieurplan? Dan kan via deze link.

  1. Irene says:

    Ziet er weer mooi uit, Laura! Deze styling is helemaal mijn smaak!

  2. Wilma says:

    Ziet er erg mooi uit

  3. Jantien says:

    Prachtig Laura! Wat een mooie balans! Complimenten!

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *