Interieurontwerp twee-onder-een-kapwoning Aerdenhout

Niet om de hoek, maar zeker de moeite waard was deze gave opdracht voor een woning in Aerdenhout. Wat een droomhuis en wat een leuke opdrachtgevers om mee samen te werken. Ik neem je met heel veel plezier mee in dit fantastische project vlakbij het strand.

   .

Soms moet het zo zijn dat alles je meezit en je ineens een droomwoning aangekocht hebt. Dat was hier ook het geval, wat een mooi verhaal hoe dingen kunnen lopen. Na de verhuizing is rustig de tijd genomen om te bedenken welke wensen dit huis nog fijner kon maken voor de – inmiddels – bewoners. De ideeën begonnen met een aanbouw voor een berging aan het huis, die werden uitgebreid naar het veranderen van garage naar tuinhuis. Toen ik werd benaderd om mee te denken om de losse ideeën te vertalen naar een concreet plan, kon ik als ontwerper los. Wat een leuke opdracht! Een karakteristiek huis op een prachtige plek voor een heel leuk gezin. Wat. Een. Feest.

 

Met een opzet aan tekeningen voor de aanbouw aan de zijkant van het huis ging ik aan de slag. Ik ontwierp voor de achterzijde en zijgevel bijpassende posities voor ramen en (openslaande) deuren. Zo ook voor het tuinhuis. De garagedeur maakte plaats voor openslaande deuren aan twee kanten. Met ook een raam aan de achterzijde bij het water, voor voldoende geborgenheid binnen. De sfeer van het tuinhuis mocht een afgeleide worden van de favoriete strandtent van het gezin op tien minuten fietsen van de woning.

 

 

Ook binnen is veel veranderd. De routing is gewijzigd door de voormalige keuken open te breken en de enorme schouw met openhaard te verwijderen. Twee van de drie toegangsdeuren vanuit de gang zijn behouden gebleven en eentje is komen te vervallen. Hierdoor is een logische looproute door de woning ontstaan. Op de oorspronkelijke plek van de vroegere ensuite is een room devider geplaatst waar een keuken- en kastcombinatie van is gemaakt. Dit zorgt voor voldoende sfeer in de grote ruimte. Aan twee zijdes kun je door de deuren heen lopen, waardoor het alles behalve krap aanvoelt.

 

.  

De keuken is lekker ruim en niet standaard geworden. Door verschillende materialen te mixen is deze stoer en stijlvol te noemen. De eettafel en stoelen zijn een voorbeeld van blijvende meubels, net als de fauteuil, piano, vloerlamp en Ixxi in de zijkamer. Zo blijft een interieur persoonlijk. De zijkamer is een fijne hoek geworden die multifunctioneel is. Je kunt er lekker zitten bij de haard, de kinderen kunnen er spelen en er is alsnog voldoende ruimte. Door de driezijdige haard is er geborgenheid als ook een verbinding tussen de ruimtes ontstaan.

De woonkamer is een ruime plek om fijn te zitten, spelen en tv te kijken. Door de wand met schilderijen en het prachtige behang, is er een mooie basis ontstaan die veel sfeer geeft. De televisie is verborgen door het toepassen van een Samsung Frame. Het geheel is spannend gemaakt door de groene kleur taatsdeuren. De scharnieren zijn beide kanten op, waardoor er altijd een fijne looproute naar de keuken toe is. Het speelse Treku wandmeubel zorgt voor verbinding in vormen en materialen. De woonkamer is open gelaten, zodat de kinderen er zich ook kunnen bewegen. Daarom is de ruimte niet te vol gezet met meubels. De bank, vloerlamp, rode fauteuil en gordijnen zijn behouden gebleven en dit hebben we aangevuld met nieuwe items.

 . .

Ook de slaapetage is voorzien van een flinke verandering. Voordat ik je dat laat zien, zie je een korte terugblik van het verbouwproces in de onderstaande video. Samen met vaste leveranciers, waar ik dagelijks mee samenwerk, maken we de mooiste ideeën werkelijkheid.
De badkamer op de eerste verdieping is vergroot en hierdoor is een fijne ruimte ontstaan. Zowel een bad, douche als ruim wasmeubel past erin. Door het toevoegen van een extra raam in de zijgevel is het een heerlijke ruimte geworden. De badkamer heeft een luchtige, warme en frisse stijl. Mede door de prachtige toevoeging van illustrator Karlijn van de Wier die de muur heeft voorzien van palmen. Ik had een specifiek idee, maar ik wilde in de badkamer liever geen behang toepassen. Toen ik Karlijn benaderde voor deze muurschildering heeft ze een fantastische toevoeging gedaan waardoor de badkamer nog unieker is geworden.

. .  

De ruimte die is toegevoegd aan de badkamer is ingeleverd op de aangrenzende slaapkamer. Voorheen was hier een tweede deur naartoe, maar die is komen te vervallen. Door een extra room devider toe te passen in de slaapkamer is een knusse slaapkamer ontstaan met het zicht naar buiten. Achter deze wand is een kleedruimte ontstaan. Onder de trap naar zolder hebben we nieuwe louvredeuren geplaatst en is er achter ook nog bergruimte voor kleding en schoenen.

.  

.

De aangrenzende werkkamer heeft een update op de bestaande situatie gekregen. Door het maatwerk en de wanden te voorzien van een blauwe kleur en het toevoegen van onder andere verlichting is er een fijne werkplek ontstaan. Met uitzicht op de tuin en het water is thuiswerken geen straf.

 

Fotografie Angeline Dobber – Vormfotografie
Videografie Colin Hut – Made by Media

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *