Interieurontwerp hoekwoning Nijmegen-Oosterhout

Een grote droom van de bewoners van dit huis was de verbouwing van hun hoekwoning. Toen het besluit eenmaal genomen was om het avontuur aan te gaan, werd ik benaderd om deze twee zorgprofessionals te begeleiden in het proces van verbouwen. Van A tot Z nam ik ze aan de hand mee. Van idee tot uitvoering en het resultaat mag er zijn!

 

Het is met het interieurontwerp gelukt om zonder uitbouw een wereld van verschil te realiseren. Ingrijpende onderdelen binnen de plannen waren een vernieuwde achterpui, het verplaatsen van de keuken naar de achterzijde van de woning en het verzetten van de haldeur. Ook is er gekozen voor een scheidingsdeur tussen de woonkamer en keuken, om de twee ruimtes te kunnen afsluiten. Met opgroeiende jongens fijn, zeker met het oog op de toekomst.

 

Met koken als hobby was een hele grote wens een leefkeuken. Precies de reden waarom de keuken de hoofdrol op de verdieping speelt. De toegepaste materialen geven de keuken op een subtiele en spannende manier een podium. Met aangrenzend de eettafel is er voldoende ruimte om samen te eten en te tafelen.

     

De keuken is van alle praktische gemakken voorzien én is sfeervol. Een warme uitstraling, maar wel fris. Omdat er in het midden van de woning niet veel daglicht naar binnen schijnt, zijn de kleuren licht gehouden. De houtlook vloer van PVC verbindt de ruimtes en materialen met elkaar.

 

 

Naast een mooi interieur moet deze vooral ook praktisch zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld stevige zitkussens op de eetbank uitgevoerd en ook een tafelpoot waar je goed omheen kunt zitten met je benen.

 

De voorzijde van de woning was voorheen de keuken en dat is nu de woonkamer geworden. Er is voldoende ruimte om lekker te zitten, te lezen of tv te kijken. Het behang geeft verbinding tussen de twee ruimtes en zorgt voor een speels effect. Wat een fijne plek is het geworden. Een plek waar wonen, werken en gezin samenkomt!

 

“Laura heeft ons geholpen met ons interieur en dankzij haar hebben we een heel mooi ontwerp voor onze aanstaande verbouwing. Laura heeft op een hele fijne manier goed meegedacht ook over alle praktische zaken en gebruikersvriendelijkheid. We raden advies van Laura zeker aan!” – Nicole & Tom

 

Fotografie: Angeline Dobber | Vorm Fotografie

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *