Interieurontwerp kantoorruimte NLadviseurs Arnhem

Van idee tot uitvoering mocht ik de nieuwe kantoorlocatie van NLadviseurs ontwerpen en begeleiden. Met een aantal locaties voor een groter kantoor op zak, werd ik benaderd om mee te denken in de keuze voor een geschikt pand. Het werd een jaren ’60 pand in Arnhem-Noord waar voorheen een kinderopvang gevestigd was. Kijk daar maar eens doorheen! Laat dat maar aan mij over.

De etage stond al langer leeg en er was duidelijk een flinke verbouwing nodig om het moderner en duurzamer te maken. Met de wensen van het bedrijf en het team op zak, maakte ik een interieurontwerp met bijbehorend lichtplan. Ik ontwikkelde een interieurconcept wat goed past bij dit ecologische adviesbureau.

Binnen het gehele creatieve concept spelen natuurlijke kleuren en materialen de hoofdrol. De medewerkers van het bedrijf zijn jong en fris, dat zie je in het concept terug. Een uitgewerkt plan voor inrichting werkte ik uit voor een goed voorbereid proces van uitvoeren.

Samen met een fijn bouwteam ging de verbouwing van start. Binnen de gehele projectbegeleiding was ik de schakel tussen NLadviseurs en de uitvoerende partijen. Naast leuk was dit bovenal ook erg effectief. Ik kreeg volop mogelijkheid om te zorgen voor een soepel verbouwtraject. Ik bewaakte een goede structuur en ook in detaillering stuurde ik bij. Een mooie manier om het creatieve ontwerp te bewaken.

Zonder overdreven keuzes te maken in budget, is er een mooi resultaat ontstaan. Met respect voor de architectuur van het pand is er een combinatie ontstaan van oud en nieuw. Met een flexibele manier van werken waarbij in de basis geen vaste werkplekken zijn, zijn er ook nog flexplekken. Dat geeft praktisch ruimte voor de snelle groei van het bedrijf.

Aan het begin van de etage zijn de toiletten gerealiseerd en is er nog een aparte ruimte waar iemand zich even rustig kan terugtrekken. Een ruimte die mij zelfs heeft verrast. Wát een bijzonder mooi uitzicht heb je daar. In stilte kun je wat lezen, in een afgesloten ruimte bellen of de hectiek van de dag kort ontsnappen en even ontspannen. Alle voorzieningen zijn getroffen om hier in de toekomst een kolfruimte en/of MIVA toilet te realiseren.

 

In de ontmoetingsruimte vinden projectteam overleggen plaats, wordt bezoek ontvangen, pauze gehouden en is er ruimte voor ontspanning. Een diverse ruimte met een grote keuken zodat deze plek multifunctioneel gebruikt kan worden.

Grenzend aan de ontmoetingsruimte bevinden zich twee kleine ruimtes waar je kunt (video)bellen of een overleg kunt voeren met twee mensen. De ruimte er naast is een vergaderruimte.

De medewerkers van NLadviseurs werken in projectteams en hiervoor zijn twee kantoorruimtes gerealiseerd. Aansluitend helemaal achterin het pand is een focusruimte, waar je in stilte kunt werken.


In de diverse ruimtes is behang toegepast met dessins gebaseerd op verschillende Nederlandse landschappen. Zo vind je als voorbeeld in de ontmoetingsruimte een behang geïnspireerd op duinlandschap en in één van de projectruimtes een behang met als inspiratie het rivierenlandschap.

 

Laura heeft mij zowel met de inrichting van onze woning als ons kantoor geholpen. Ze is scherp, heeft smaak, is in staat om van een vage wens tot een concreet advies te komen. Daarnaast heeft ze veel begeleiding geboden door af te stemmen met leveranciers en aannemers. Absolute aanrader. – Guido Hamelink

Wat een fijne welkome plek is dit geworden. De locatie van het pand past enorm goed bij de identiteit van het bedrijf. Midden in het bos en tussen de vogels wordt er inmiddels fijn gewerkt aan groene projecten. Het gerealiseerde kantoorontwerp sluit daar mooi op aan!

Opdrachtgever: NLadviseurs | Fotografie: Angeline Dobber | Vormfotografie 

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *