Interieuradvies vrijstaande woning Velp

Toen een van mijn eerste opdrachtgevers – uit mijn startfase (2015) – mij in 2020 benaderde voor hulp bij een volgend project, twijfelde ik geen moment. Hoe leuk is dit? En dat was het ook. Graag neem ik je mee in de fantastische opdracht die ik heb mogen doen van interieurontwerp tot realisatie.

Hoewel ik als interieurontwerper inmiddels gespecialiseerd ben in verbouwingen van oude woonhuizen, maakte ik graag een uitzondering voor dit nieuwbouwproject. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij de voorbereidingen van de bouw van deze vrijstaande woning. En daar komt nogal wat bij kijken. Zeker als het om een projectbouw woning gaat. Elk hoekje in huis moet over worden nagedacht.

In een heel vroeg stadium moeten belangrijke keuzes gemaakt worden. En dat is als toekomstig bewoner soms nog wat abstract. Er waren bepaalde beperkingen wat wel of niet uitgevoerd kon/wilde worden door de bouwer. Gelukkig gaat mijn ervaring rondom nieuwbouw ver uit en ik heb mijn opdrachtgever hierbij kunnen adviseren en begeleiden. Ik heb een compleet interieurontwerp vormgegeven om alle ideeën te laten samenkomen. Zo konden we duidelijk richting de bouwer aangeven wat de wensen en eisen waren.

Toen het moment daar was dat er 1,5 jaar later een opleverdatum in zicht kwam, werd mij gevraagd de projectbegeleiding ook op me te nemen. Met veel plezier en enthousiasme heb ik dit gedaan. Ik heb de juiste leveranciers uit mijn netwerk verzameld, offertes opgevraagd, een planning opgesteld en gezorgd dat iedereen wist wat en wanneer moest gebeuren.

En dit heb ik tijdens de uitvoering gecoördineerd door controles en overleg. De uitvoering was – net als bij bijna alle verbouw/nieuwbouwprojecten – niet zonder slag of stoot. Veel verliep soepel, maar er zaten ook dingen tegen. Ik heb voor mijn opdrachtgever zoveel mogelijk uit handen genomen binnen de realisatie. In contact met leveranciers, maar ook in detailkeuzes tijdens de uitvoering.

In het interieur is een mooie mix ontstaan van licht, luchtig en speelse elementen. Een strakke basis met een losse invulling is ontstaan. Door de toevoeging van een verfijnde basisafwerking, het ontworpen maatwerk en oplossingen zoals kleur en behang is het ‘nieuwbouwgevoel’ van de woning af.

Leuk detail is dat de garage is opgesplitst zodat er een werk/relax kamer is ontstaan die afgesloten kan worden. Ook is er een tuinkamer aan de woning geplaatst, voor meer woonoppervlakte in het voor- en najaar. Hiermee is de verbinding tussen binnen en buiten nog sterker geworden.

Op de eerste etage is een badkamer en slaapkamers voor de kinderen. Iedereen heeft een eigen plek en ook aan het trappenhuis is aandacht besteed in de basisafwerking.

Op zolder is een slaapetage ontstaan met eigen badkamer en kleedkamer. Hoe heerlijk is dat? Jezelf echt even kunnen terugtrekken in je eigen ruimte van alle verplichtingen en verwachtingen die bij het gezin- en werkleven komen kijken.

Inmiddels zijn we een jaar verder na de verhuisdatum. Samen met fotograaf Angeline mocht ik het resultaat bekijken en vastleggen. Wat een heerlijk huis is het geworden! Een plek waar wonen, werken en gezin samenkomt.

Fotografie: Vormfotografie

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *