Interieuradvies vrijstaande woning Oosterbeek

Voor deze jaren 60 woning in het buitengebied van Oosterbeek mocht ik een compleet interieuradvies vormgeven. Wat een prachtige plek! Midden in de bossen woonden de bewoners vijf jaar toen ik gevraagd werd een interieurontwerp te maken.

Het huis heeft een grote woonkamer van ongeveer 75 m2. Het lukte de bewoners nog niet om de ruimte goed in te delen door de vorm en grootte, met een kille en ongezellige sfeer als resultaat. Ik mocht aan de slag en samen kwamen we tot een mooi en concreet interieurplan die inmiddels is uitgevoerd! Zo gaaf om het resultaat te zien. De realisatie had hier en daar wat voeten in de aarde, maar iets meer dan een jaar later – na het verzoek richting mij – is er een prachtig geheel ontstaan.

Naast het toevoegen van meer organische vormen, heb ik ook op verschillende manieren de schuinte van het dak in deze hoek benadrukt. Door een warme maar frisse groene tint op de wand toe te passen – en de prachtige designlamp – komt dit goed tot uiting. De hangende haard en de The Serif tv maken deze plek helemaal compleet.

Om de ruimtes optisch wat te breken en meer sfeer te creëren, heb ik in het interieurontwerp een verhoging op de vloer van hout toegepast. Door de iets donkerdere plekken in de ruimtes te benutten als zithoek en de lichtste plek in huis als eetkamer te gebruiken, wordt de ruimte functioneel beter benut. Dit maakt de losse hoeken meer uitnodigend om gebruik van te maken.

Door de oude openhaard weg te laten en hier een lang maatwerk meubel toe te passen, is meer eenheid ontstaan in de ruimte. De serre heb ik ten opzichte van de het middelste gedeelte opgesplitst door middel van een roomdevider met doorkijkhaard. Dit zorg voor een logischere verdeling van de ruimte en duidelijkere looproutes. Tegelijkertijd ook een knussere en uitnodigende zithoek. Door het toevoegen van texturen en kleuren, die naast mooi ook praktisch zijn voor de huisdieren, is er meer warmte ontstaan in de voorheen donkere kille plek.

Door juist een lang en hoog maatwerkmeubel toe te passen, brengt de lange muur nu verbinding tussen de losse hoeken. Geen groot en gesloten meubel maar een mix van speelsheid, ruimtelijkheid en opbergen.

De eethoek heeft meer verbinding met de omgeving gekregen. Hoe heerlijk dat de bewoners zo’n lekkere plek midden in het bos hebben! De lichte plek is nu gevuld en sfeervol met de prachtige meubels en lampen. Ook hier zie je weer verschillende vormen en texturen voor meer gelaagdheid in het interieur.

De piano heeft meer podium gekregen door hier een behang achter de combineren. Dit geeft verbinding en benadrukt ook één van de zichtlijnen. In dit hoekje komt nog een toevoeging van een sidetable achter de rechter bank, om deze plek nog wat meer te vullen.

De bewoners hebben ook al een start gemaakt met een fijne plek in de tuin, om ook lekker buiten te kunnen ontspannen.

Ik vond het een hele prettige samenwerking, zeker voor herhaling vatbaar, met een prachtig resultaat! – Alice

Fotografie: Vormfotografie | Interieurontwerp: Laura Hindriks

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *