Interieuradvies twee-onder-een-kapwoning Arnhem – Burgermeesterswijk/Hoogkamp

In de zomer van 2021 werd ik gevraagd de voorbereidingen voor deze mooie woning te treffen. Na een tijd in het buitenland gewoond te hebben, vond het jonge gezin in Arnhem hun eerste echte ‘grote- mensen-huis’. En wat voor huis!

Het huis had wel onderhoud nodig en er was een wens om te gaan verbouwen. Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Met heel veel plezier heb ik samen met de inmiddels bewoners concrete plannen gemaakt voor de renovatie van de beganegrond.

Ik heb een interieurontwerp vormgegeven waarbij er is uitgebouwd aan de achterzijde. De patio is betrokken bij de eetkamer en de oude keuken is doorgebroken richting de eetkamer. Zo is er een grote ruimte gecreëerd waar de keuken letterlijk het hart van het huis is geworden. Door het toevoegen van een stoere nieuwe pui is er veel licht ontstaan. Deze heb ik zo ontworpen dat dit de stoere sfeer gaf waar deze opdrachtgevers blij van werden.

Met pijn in ieders hart hebben we in de ontwerpfase besloten dat de oude ensuite – die niet geheel meer origineel was – mocht komen te vervallen. Deze was te groot en nam veel licht weg. In plaats hiervan heb ik op dezelfde plek een schuifpui toegepast in het interieurontwerp. Zo is er toch een mogelijkheid om functies te scheiden en is de grote ruimte letterlijk opgesplitst met 1 vast glasdeel met schuifdeur. De zachte groene kleur zorgt voor een mooie verbinding in kleur.

Deze stoere uitstraling vind je terug door veel details zoals in leer, stoere stoffen, de vloer in de keuken en een grove houtstructuur in de keuken. Door te werken met zachte kleuren (zoals het keukenblad van het eiland) en een elegant lijnenspel, is het geen donker en zwaar geheel geworden. Maar fris en eigentijds!

Van modern aan de achterzijde is een overgang te zien naar de originele klassieke van het huis. Ook in de hal, de plafonds en de tussendeuren vind je de klassieke details terug. Ik koos ook voor een visgraat vloer, op een hele mooie manier gelegd en naturel afgewerkt. Er is een mix gemaakt tussen klassiek en modern/industrieel. Een spannende combinatie, waar een hele fijne sfeer door is ontstaan.

Het keukenontwerp is een alles behalve standaard keuken geworden. Door de combinatie van materialen is een rustige en toch prikkelende sfeer vormgegeven. Zo gaaf dat het gehele ontwerp 1 – op -1 is uitgevoerd zoals ik bedoeld heb. De bewoners vonden het best spannend. Zeker het keukenontwerp in het begin! En dat begrijp ik heel goed. Neem maar iets aan vanaf een tekening. Zo dankbaar voor het volledige vertrouwen. Meer dan fantastisch om zoveel enthousiasme over het resultaat van de bewoners te ontvangen. En terecht zijn ze blij, het resultaat is zo mooi geworden!

De basis is af, in de komende tijd zal het interieur nog verder aangekleed worden en ook wat maatwerkoplossingen geplaatst worden. Ik kon het niet laten dit alvast met jullie te delen!

We hebben de gehele benedenverdieping door Laura laten ontwerpen en het was heerlijk om met haar samen te werken. We hadden vanaf het begin een hele goede klik en Laura kon onze wensen goed vertalen naar een ontwerp. Het was makkelijk en snel schakelen, ze gaf tussendoor goede adviezen en tips m.b.t. leveranciers etc. Het definitieve ontwerp is prachtig geworden! Ik kan iedereen aanraden om Laura in te schakelen wanneer je een grote verbouwing aangaat. Ze is een rots in de branding en zorgt ervoor dat er iets prachtigs komt te staan. Ontzettend bedankt Laura!! – Suzanne & Tom

Fotografie: Angeline Dobber

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *