Interieuradvies twee-onder-een-kapwoning Arnhem

Voor een twee-onder-een-kapwoning in Arnhem mocht ik een interieurontwerp vormgeven. Hoe leuk! Er stond een verbouwing gepland en de interieurplannen mocht ik voor deze opdrachtgevers concreet gaan vormgeven.

In de prachtige Arnhemse wijk Hoogkamp staat deze twee-onder-een-kapwoning. Op de beganegrond zou zowel aan de achterzijde als de zijgevel worden uitgebouwd. Er ontstond geheel een vernieuwde verdieping. Concreet werd de vraag bij mij neergelegd: hoe is dit goed in te vullen voor het gezin?

Na de ontwerpfase heb ik ook zorgvuldig een kleur-en materialenplan samengesteld. In de hal is gekozen voor een moderne terrazzovloer. Gelukkig zijn de wandtegeltjes (zo goed als) ongeschonden uit de verbouwing gekomen. De combinatie met de lichte vloer is prachtig!

Om functies te kunnen scheiden werd gekozen voor een glazen pui als afscheiding naar de uitbouw. In een donkerblauwe kleur is deze nèt wat anders dan anders geworden. De vormgeving van de tussenstijlen maakt de glazen wand zowel speels als stijlvol. Een fijne plek is ontstaan om zowel te kunnen werken als lezen of ontspannen.

Bij het keukenontwerp heb ik rekening gehouden met optimale looproutes en rust in vormgeving toegepast. Met twee grote koelkasten en een grote kookplaat is de keuken van alle technische gemakken voorzien. De barkrukken bleven behouden, die mooi in het geheel passen.

Door te kiezen voor zachte grijs/groen kleur in de lades en de hoge kasten in een notenstructuur is er warmte ontstaan in hoekopstelling. Het witte eiland geeft een luchtige toevoeging. Erg mooi en stijlvol zijn de zijwangen van het eiland, die in het materiaal (composiet) zijn doorgetrokken. De combinatie met de houten vloer in de uitbouw en eetkamer geeft een eigentijdse inbreng in het huis.

In het verbouwde huis vindt je een mix van oud en nieuw. Er is een plek ontstaan waar wonen, werken en gezin samenkomt!

Door de gehele beganegrond te verbouwen kregen we de kans op alles opnieuw in te richten. We kwamen voor grote keuzes te staan; wat willen we op de vloer? Welke materialen gebruiken we voor de keuken? Hoe geven we de stalen pui nét een andere twist? Plaatsen we het kookeiland tegen de muur of juist niet? En welke kleuren gaan we gebruiken voor de wanden en het meubilair? Laura heeft ons in dit proces geholpen door te luisteren naar onze wensen en ideeën. Vervolgens verraste ze ons met o.a. een kleur- en materialen plan. Kleuren en materialen die we prachtig vonden, maar zelf niet hadden durven te bedenken. Met de stalen en een kleurenpallet onder onze arm konden we gericht op zoek naar meubels en accessoires. Dit maakte het winkelen een de stuk leuker en gemakkelijker! We zijn héél blij met de adviezen van Laura, het resultaat mag er zijn! – Marjolein & Peter

Fotografie: Angeline Dobber

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *