Interieuradvies benedenwoning Nijmegen

Wat een bijzondere reis heb ik mogen meemaken met de bewoners van deze karakteristieke benedenwoning in Nijmegen. Met kinderen die (bijna) uit huis gingen deed er met dit huis een kans voor om kleiner te gaan wonen. Een transformatie oud kantoorpand naar drie woningen.

Ik heb de bewoners mogen begeleiden en ontzorgen door het maken van een compleet interieur- en tuinontwerp, voor de verbouwing die gepland stond.

De woning heeft mooie hoge plafonds bijna 3 meter en een prachtig groen uitzicht naar de tuin in het centrum van Nijmegen. Een prachtige basis waar ik mee aan de slag kon! Helaas waren de oude plafonds niet meer in goede staat. Met een nieuwe pui aan de tuinzijde en passende maatwerk oplossingen, is de woning sfeervol en ruimtelijk geworden.

Ik ontwierp een keuken die deels als roomdevider dient. De combinatie van een lichte warme kleur voor de hoge kasten, houtlook plank en een blauwgrijze keukenfront maakt dat de keuken warm en toch luchtig is geworden.

De grote woonkamerkast in combinatie met de radiatorombouw maakt dat de woonkamer stijlvol en warm is geworden. Net zoals je vroeger dit type klassieke huizen zag, alleen dan zonder de bonte kleuren en drukke details. We hebben de hoogte optimaal benut, wat veel sfeer geeft.

De taatsdeuren naar de tuinkamer geven een praktische afscheiding tussen de ruimtes. Handig omdat de tuinkamer multifunctioneel ingezet wordt. Juist ook het werkplekje was erg belangrijk in de woonwensen van de opdrachtgevers. In deze ruimte kun je lekker rustig wat lezen, even ontspannen of wat werken/studeren. De taatsdeuren geven sfeer en zijn tegelijkertijd luchtig.

Ook tijdens de uitvoering ben ik betrokken geweest om de plannen te realiseren. Waar nodig overleg met uitvoerders, het opvragen van offertes bij leveranciers, de controle van werktekeningen van al het maatwerk en hulp bij het maken van de laatste interieurkeuzes.

Het resultaat mag er zijn! Een nieuw hoofdstuk voor de bewoners. Er is een plek ontstaan waar wonen, werken en gezin samenkomt.

Laura heeft ons top geholpen bij de inrichting van ons nieuwe huis in Nijmegen. Het was een oud vervallen kantoor dat door haar input en creativiteit inmiddels is omgetoverd naar een paleisje! Laura is pro-actief en heeft gevoel voor combinaties, kleuren en stijlen en overziet het hele proces. Ze weet daardoor op het juiste moment op de juiste knoppen te drukken. Van de kleur op de wanden tot welk lampje op welke kast; de ontzorging is prettig en zeer betaalbaar in een toch al hectische periode! Ook voelde zij onze woonwensen prima aan. Top en bedankt! – Tony & Petra

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *