Interieuradvies woonboerderij Huissen

Toen ik de vraag kreeg om voor deze woonboerderij in Huissen een interieurontwerp vorm te geven werd ik meteen enthousiast. Wat een prachtige plek! En een gaaf ontwerp van de architect. Aan mij de taak om alle woonwensen in te vullen en oud met nieuw te combineren.

 

Het jonge gezin was net verhuisd vanuit de Randstad toen ik kennis maakte met deze, oh zo leuke, mensen. De woonboerderij die compleet gerenoveerd zou gaan worden had duidelijk wat liefde nodig. Eco architecten heeft een prachtig ontwerp voor de buitenzijde van het huis gemaakt. Wat een fantastische pui en ook het voorstel voor verduurzaming en vernieuwen van de uitstraling paste geheel bij de wens van de bewoners. Maak hoe maken we hier nu een fijn geheel van? Één van de vragen die aan mij werden voorgelegd.

 

.

 

Ik ging aan de slag. Met het bepalen van woonstijl, het in kaart brengen van woonwensen en een ideale indeling met onderbouwd lichtplan vormgeven. Ik streef naar een advies dat naadloos past bij de functies en woongemakken van de bewoners. Waar wonen, werken en gezin samen komt. In dit geval een gezin met jonge kinderen. Maar ook een familie met een vol en onregelmatig werkleven. De behoefte naar rust was een gegeven, één van de grootste redenen om naar deze omgeving te verhuizen.


  

Kijk er maar eens doorheen, een woonhuis wat nog niet je smaak is. Dat is niet voor iedereen weg gelegd, en dat hoeft ook niet. Dat doen we samen. Na het bepalen van de grote lijnen van het interieur ging ik aan de slag met het uitwerken van kleuren, materialen, meubels en verlichting. Maakte ik een concrete selecte van keuzes. Ontwierp ik ook een maatwerkmeubel en een eettafel. Ik ondersteunde tijdens de verbouwing bij de uitvoering van alle plannen wanneer er specifieke vragen waren.


  

De bewoners zijn blij met hun vernieuwde stek. Wat is het een plaatje geworden hè?! Een mooi gezin. Een prachtig huis, interieur én tuin. Op een droomplek!


Laura heeft voor ons een fantastisch interieurontwerp gemaakt. Ze heeft onze stijlen goed laten samenkomen waarbij ze ook aandacht heeft voor het karakter van ons huis, de uitvoerbaarheid (budget) en leefbaarheid (in ons geval, met jonge kinderen) van het plan. Ze denkt buiten tijdelijke trends en heeft oog voor gebruik van verschillende materialen en kleuren, waarbij je tot keuzes komt die je zelf nooit bedacht zou hebben. Daarbij erg prettig in contact, alle afspraken worden nagekomen. Absoluut aan te raden! – Kim & Joost

 

Fotografie: Angeline Dobber

Tuinontwerp: Marijn Vereijken | Het Buitenland 

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *