Interieuradvies tussenwoning Arnhem

Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik de vraag van de bewoners, van deze tussenwoning of ik kon helpen bij de plannen voor hun aanstaande verbouwing. Ze wilden graag een nieuwe keuken en ook de inrichting van de rest van de eet- en woonkamer aanpakken.

Tijdens het kennismakingsgesprek kwamen ook de verhuiskriebels op tafel. Hun huidige woning in Alteveer is een huis met 3 etages op een fijne plek. Maar voldeed niet helemaal meer aan hun woonwensen. Aan mij de vraag om een interieurontwerp te maken voor de beganegrond. Met een toekomst beeld van 5-6 jaar in deze woning en wensen voor eenheid, sfeer en leefbaarheid ging ik aan de slag!

Deze leuke opdrachtgevers leerde ik door de gesprekken heen steeds beter kennen. Ik heb een interieur ontworpen wat sfeervol, speels en alles behalve standaard was. Met oog voor praktisch gemak voor twee kleine kinderen maar ook volwassen materialen en oplossingen is het interieur speels en stijlvol geworden.

In de schetsfase hebben we verschillende opties voor verbouwen onderzocht. Grotere bouwkundige ingrepen, maar ook simpel en klein. De opdrachtgevers kozen voor een middenweg. Zo is de toog in de keuken weg gehaald en is er gekozen voor een nieuwe vloer + keuken. Zo kon er ook aandacht besteed worden aan een maatwerk meubel op de lange wand.

In plaats van een hoek keuken is het een rechte keuken geworden, over de gehele wand richting de uitbouw. De keuken is uitgevoerd en geplaatst door Aestic. Ze hebben een onwijs mooie vertaalslag gegeven aan het keukenontwerp wat ik maakte en ervoor gezorgd dat alles tot in detail klopt. Met prachtige groene Fenix fronten en een keramisch blad, is de keuken warm en toch duurzaam.

De keuken, eetkamer en woonkamer hebben fijne natuurlijke materialen als basis, met kleur als verbindend middel. Door een kleurvlak toe te passen op de lange wand is er verbinding tussen de losse onderdelen ontstaan. Het maatwerkmeubel wordt nu ‘gedragen’ door het kleurvlak. En zorgt ervoor dat de woonkamer wordt betrokken bij de eetkamer. Doordat de toog in de keuken is verdwenen, is er ruimtelijk gezien ook meer verbinding met de keuken ontstaan vanuit de eetkamer. De wandlampen van Tonone geven een speels knipoog aan de strakke keuken.

Laura heeft ons super goed geholpen om ons van advies te voorzien voor onze woonkamer en keuken. Het sluit aan op onze wensen en ze denkt ook mee in het maken van keuzes en zet je aan het denken. Daarnaast is Laura echt iemand die haar afspraken nakomt heel secuur en nauwkeurig te werk gaat. En bovenal een super leuke persoonlijkheid! We gunnen dat iedereen en raden haar heel erg aan! – Annick en Frank


Onlangs mocht ik het resultaat bekijken en laten vastleggen op beeld. Hoe gaaf om dit met eigen ogen te zien en te horen dat de verhuiskriebels helemaal weg zijn, zo fijn als hun huis nu is. Missie geslaagd!

Fotografie: Angeline Dobber | Wil je meer beelden zien? Dat kan via deze link.

 1. Mooi project geworden , Mvg Richard Bouma

 2. Kristiine Vesiaid says:

  Hi

  Love your kitchen. Could you tell me cabinets RAL code?

 3. Riwfka says:

  I also would love to know the rall code of the kitchen

 4. Charlotte Angenot says:

  Hallo,
  Prachtig ontwerp. Heel mooie kleur van keuken in combinatie met de vloer. Kan je toevallig de RAL kleur prijsgeven dat je hebt gebruikt? 🙂
  Groetjes,
  Charlotte Angenot

  • Laura Hindriks says:

   Hoi Charlotte, dit is geen RAL kleur maar een plaatmateriaal. Ik help jullie wanneer nodig met een passend en concreet interieurplan! Groetjes Laura

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *