Interieuradvies benedenwoning Nijmegen

Voor een karakteristieke benedenwoning in Nijmegen mocht ik een interieurontwerp vormgeven. Wat een feestje om dit te doen voor de opdrachtgevers. Ik neem jullie graag mee in het interieurplan!

Van oud kantoorpand naar drie woningen. Dat was het plan voor deze tussenwoning in Nijmegen. De bovenste etages werden gesplitst voor verhuur en op de beganegrond gaan de opdrachtgevers zelf wonen. Best lastig om doorheen te kijken voor mijn opdrachtgevers.

Na het bepalen van de sfeer ontwierp ik verschillende indelingen. De indeling die je hierboven kunt zien op de plattegrond is het geworden. Zeker de badkamer was een uitdaging om te visualiseren. De situatie zou helemaal anders gaan worden. Behalve het dressoir in de eetkamer, mocht het meeste meubilair vervangen worden. Want van een groot huis naar een kleinere woning betekende ook letterlijk een nieuwe start!

De woning heeft mooie hoge plafonds en een prachtig groen uitzicht naar de tuin. Een mooie basis! Helaas waren de oude plafonds niet meer in goede staat. Met een nieuwe pui aan de tuinzijde en passende maatwerk oplossingen, is de woning sfeervol en ruimtelijk geworden.

De grote woonkamerkast in combinatie met de radiatorombouw maakt dat de woonkamer stijlvol en warm is geworden. Net zoals je vroeger dit type klassieke huizen zag, alleen dan zonder de bonte kleuren. We benutten de hoogte optimaal, wat veel sfeer geeft. De taatsdeuren zorgen ervoor dat er weinig ruimte verlies is, als de deuren open staan. Handig als je geen overvloed aan vierkante meters hebt.

De slaapkamer is ook echt een voorbeeld van een complete verandering. Door het toepassen van verticale houtlook latten zorgen we voor een luchtige afscheiding richting het souterrain, waar de kleed-en wasruimte zich bevindt. Wakker worden met zicht op de tuin en grootste bomen, wie wil dat nu eigenijk niet?




Samen met de opdrachtgevers mocht ik ook een ontwerp maken voor de tuin. Hoe leuk om ook hiervoor de grote lijnen uit te zetten en realiteit te zien worden. Inmiddels is het project gerealiseerd en het resultaat vind je hier.

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published.