Interieuradvies twee-onder-een-kapwoning Arnhem

Een aantal maanden geleden mochten we een interieuradvies opleveren voor een prachtige karakteristieke twee-onder-een-kapwoning in Arnhem.

De woning heeft een speelse lichtinval, met gescheiden woonkeuken en een aparte huiskamer. Een fijn huis omringd door een heerlijke tuin, met terras op het zuidoosten. De woning zou een flinke verbouwing ondergaan. Zo waren er in de basis al genoeg ideeën over de keuken plus uitbouw en hoe deze eruit moesten komen te zien. Wij mochten hier als sparringpartner bij betrokken zijn en adviezen geven over kleur- en materiaalgebruik. De woonkamer inrichten vonden de opdrachtgevers lastig, met name doordat de ruimte niet erg groot is. Ook de lichtinval maakte de uitdaging wat groter. Voor de woonkamer mochten we een compleet advies opstellen en uitwerken in 2D.

De opdrachtgevers waren het duidelijk eens over de woonstijl van hun toekomstige plek. Het uitgangspunt van deze sfeer – industrieel en speels – hebben we gevisualiseerd in bovenstaand moodboard en hiermee de interieurstijl gefinetuned. Een plek waar warmte en gezelligheid vanaf stralen. Kernwoorden die hierbij aansluiten: stoer, gezellig en warm.

Interieurontwerp
De eetkamer/keuken zou het hart worden van de woning. Een plek waar vrienden en familie worden ontvangen, om uitgebreid samen te tafelen. De woonkamer mag een plek zijn voor ontspanning: lekker bij de haard zitten, een filmpje kijken. Op basis van die functies hebben we een interieurontwerp gemaakt. Het tv-meubel hebben we meegenomen in het interieurontwerp en verder uitgewerkt voor de meubelmaker. In aanvulling hierop hebben we de kleuren en materialen uitgezocht. Op de wand kozen we voor warme groen- en grijstinten, afgestemd op de vloer (die al was bepaald door de opdrachtgevers).

Kleuren, materialen en meubels
Op basis van de wensen van de opdrachtgever en het kleur- en materiaalplan hebben we een voorstel gemaakt voor meubels en verlichting. De bank is dé eyecatcher in de ruimte. De cognackleurige leren fauteuil en de okergele en blauwe accessoires in contrasterende tinten zorgen voor balans. De ruimte voelt door deze combinatie aan als een warme rustige plek.

Resultaat
Inmiddels is de verbouwing voltooid en ook de inrichting voor een groot gedeelte af. Een vloerkleed en nog wat persoonlijke accessoires volgen, maar daar moet je vaak ook maar nét tegenaan lopen. Kort geleden gingen we langs bij onze opdrachtgever om het resultaat vast te leggen.

 
  
  

Wat was het leuk om aan dit project te werken! Wil je alle beelden van het interieurplan of het resultaat bekijken? Dan kan via deze link. Ben jij ook op zoek naar een helpende hand bij de (her)inrichting van jouw (toekomstige) woning? We helpen je graag bij alle keuzes die op je afkomen en geven met veel creativiteit interieuradvies. | Fotografie: Angeline Dobber

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *