Interieuradvies vrijstaande woning Twello

Voor een vrijstaande woning in het oosten van het land mochten wij een interieuradvies opstellen. Deze karakteristieke woning is ontworpen door een kunstschilder en dat zie je op allerlei manieren terug.

Wensen
Het huis beschikt over mooie kozijnen en deurlijsten, met glas-in-loodramen en een oorspronkelijke granieten vloer in de hal. Deze elementen zorgen voor een authentieke en klassieke sfeer als basis. Balans, rust en samenhang tussen meubels, kleuren en materialen, dat miste de opdrachtgever erg in hun huidige inrichting. Onze opdrachtgever was ook toe aan wat anders, een plek die echt eigen is en past bij deze tijd.

In de gezinswoning wordt regelmatig genoten van samen tafelen of zitten op de bank. Genoeg ruimte voor iedereen was een grote wens. Daarnaast was een plek om te werken ook een belangrijke vraag, met voldoende opbergruimte (die in de huidige situatie ontbrak).

Op basis van input van de opdrachtgever maakten wij bovenstaand moodboard als uitgangspunt voor de sfeer. Hierin laten we een klassiek-moderne stijl zien, waarin authentieke details naar voren komen. In tegenstelling tot de huidige sfeer komt er veel meer rust en balans in kleuren, vormen en materialen.Verbouwplannen
De eigenaren van deze woning zijn van plan de eetkamer uit te bouwen en de keuken hier naartoe te verplaatsen. Met een nieuwe keuken en schuifpui worden de klassieke elementen gemixt met moderne. Dat wilden we ook graag terug laten komen in het interieur.

Meubels
Een grote wens was een nieuwe vloer. De oude laminaatvloer was erg gehorig en had zijn beste tijd gehad. Ook mocht er op den duur in de woonkamer een nieuwe bank komen. De eettafel met stoelen en de twee relaxfauteuils zijn nog in goede staat en moesten behouden blijven.

Woonkamer
De woonkamer beschikt over een erker in originele staat. Erg mooi! Dit maakt de woonkamer wel iets krapper. Binnen het ontwerp voor de woonkamer kozen we voor een tv-meubel, op maat ontworpen. Op deze manier hoef je geen losse kastjes neer te zetten en kun je de ruimte optimaal benutten. Daarnaast maakten we de vensterbank in de erker in het ontwerp dieper, zodat daar ruimte ontstond voor opbergen achter schuifdeuren. Hierdoor is er al direct meer rust en orde.

Keuken
De moderne keuken met strakke lijnen en kookeiland is zwart van kleur. Het meest knusse plekje van het huis bevindt zich in deze ruimte: de haard, die loopt van vloer tot plafond. Met gezellige houtblokken en comfortabele fauteuils kun je hier lekker wegkruipen achter je boek.

De wand achter de fauteuils heeft een mooie mysterieuze afbeelding en geeft veel sfeer en gezelligheid aan deze hoek. Voor de kleur van de wanden kozen wij voor een combinatie zachte tinten uit de collectie van Little Greene.

Hal
Ook de hal en garderobe van deze woning mochten we onder handen nemen. Zo is de garderobekast weg uit de hal en is de trap geschilderd en bekleed.

Op dit moment is de verbouwing achter de rug en het grootste gedeelte is klaar. Op de planning staat nog op de woonkamer, de hal en garderobe af te maken. Wil je meer beelden van dit project zien? Dan kan via deze link. | Fotografie resultaat: Angeline Dobber Fotografie

  1. Esmee says:

    Wauw wat een mooi huis! De inrichting zou ook heel mooi staan in het huis, de openhaard in de keuken vind ik ook erg leuk. Krijgen wij het eindresultaat ook te zien?

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *