Interieuradvies vrijstaande woning Gendt

In de tien jaar oude nieuwbouwwoning miste sfeer. De wens was om de jaren-dertigstijl meer door te voeren in het interieur. Aan mij de taak om hiervoor een passend interieuradvies te maken!

Sfeer
Voordat ik het complete interieuradvies voor de begane grond gingen uitwerken, heb ik ter voorbereiding een passend moodboard gemaakt om de gewenste sfeer weer te geven. Dit werd een combinatie van klassiek en modern. Hierbij heb ik veel natuurlijke kleuren en materialen toegepast, met een stoere touch, voor een leefbaar en sfeervol gezinshuis.

Interieurontwerp
Voor de woning heb ik een aantal verschillende ontwerpen gemaakt en deze tijdens de tussenoplevering met de klant besproken. Vanuit de opdrachtgever bestond de wens om de functies om te draaien: waar de woonkamer was zou de keuken wellicht mogen komen en waar de eetkamer/keuken was de woonkamer. Ik heb hiervoor een passend voorstel gemaakt, maar ook een voorstel waarbij de functies op de bestaande plek bleven. In overleg is het definitieve ontwerp bepaald en dit verder uitgewerkt in 2D-, maar ook in 3D-visuals.

Keukenontwerp
Ook voor de keuken maakte ik een passend ontwerp. De opdrachtgevers wilden graag een ontbijtplek voor het hele gezin. Verder stonden een groot fornuis en een grote wasbak op hun wensenlijstje. Met onder andere deze input heb ik bovenstaand keukenontwerp gemaakt en uitgewerkt in een kleur+materiaaladvies.

Uitwerking interieuradvies
Het gezin was op zoek naar een interieur met een rustige basis, waarbij kleur als aanvulling zeker aanwezig mocht zijn. De eettafel, de hanglamp in de eetkamer en piano mochten blijven. Binnen het ontwerp viel de bestaande eettafel weg, omdat een ronde tafel niet alleen erg goed paste binnen de wensen en eisen van de klant, maar ook in de ruimte. De ronde tafel verbindt de woonkamer en de eetkamer echt met elkaar, ondanks de ensuite-deuren ertussen.

Uitvoering
Binnen het interieuradvies heb ik een voorstel gemaakt voor kleuren, materialen, meubels, verlichting en accessoires. De opdrachtgevers kunnen nu lekker aan de slag met de uitvoering hiervan. Hierbij ben ik zo nu en dan nog als sparringpartner betrokken. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Meer beelden zien van dit project? Dan kan via deze link.

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *