Interieuradvies twee-onder-een-kapwoning Diepenveen

Voor de bewoners deze twee-onder-een-kapwoning in Diepenveen mocht ik een interieurontwerp vormgeven. Graag neem ik je mee in het resultaat van deze herinrichting.

Wat een leuk jong gezin woont hier! Na een aantal jaren in de woning gewoond te hebben, werd het tijd om het nu ècht af te gaan maken. Ik werd gevraagd om voor deze tweekapper in Diepenveen een compleet interieurontwerp vorm te geven voor de beganegrond.

De etage was nog leeg en wat kaal van sfeer. Met een passende aanvullingen zijn de grote ruimtes nu meer gevuld en in balans. Zo zijn er onder andere mooie zachte kleuren en materialen aangevuld en in de basis een grote maatwerkkast. 

De woonkamer heb ik in het ontwerp meer geborgenheid gegeven door het toepassen van een room devider van latten op maat. De witte boeken/ opbergkast was al aanwezig en deze heb ik een andere plek gegeven voor meer afscheiding. Dit zorgt voor een betere verhouding in de ruimtes.

Met de toevoeging van een subtiel kleurvlak en het behang zijn de ruimtes meer verbonden. In de woonkamer komen nog gordijnen en dan is het helemaal af!

De maatwerkkast is enorm. Een ‘joekelkast’ heb ik ‘m tijdens het vormgeven genoemd. En dat hij ook met 12,7 meter lang! Dat voelt overigens niet zo als je in de ruimtes bent, wat precies mijn bedoeling was. 

De hoge kasten geven ruimte voor opbergen van onder andere speelgoed en het kinderhoekje kan in de komende jaren doorgroeien naar een (t)huiswerkplek. 

Door het gebruik van zachte kleuren en natuurlijke materialen/patronen in de keuken, woonkamer en hal, behoudt de woning een luchtige en minimalistische stijl. Die helemaal bij de bewoners past!

Laura kijkt en luistert goed en wist onze – soms nog best vage – wensen te vatten in een mooi ontwerp. Ze is creatief en stijlvol in haar vormgeving. Het resultaat is o.a. een joekel van een kast waarmee onze woonkamer en keuken in twee delen zijn gedeeld, maar tegelijkertijd met elkaar in verbinding blijven. Laura is een doorpakker met oog voor mensen. Bedankt voor het mooie ontwerp, we genieten er elke dag van!‘ – Hilde en Rob

Fotografie: Vormfotografie

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *