Interieuradvies vrijstaandewoning Arnhem-Schuytgraaf

Voor een gezin met twee meiden mocht ik de voor het gehele huis een interieurontwerp vormgeven. Ook de uitvoering mocht ik coördineren en begeleiden. Inmiddels is het af en mocht ik het resultaat laten vastleggen.

Het project voor deze woning bestond uit twee fases. We startten met de beganegrond herinrichten om vervolgens de slaapetages naar wens te maken. Ook tijdens de uitvoering was dit fijn voor de bewoners, waardoor niet het hele huis langere tijd op z’n kop stond.

De vloer in de woon-en eetkamer hebben we voorzien van een nieuwe laklaag en kleur die wat stoerder en natuurlijker is. Dit geeft een mooie basis om een serene en gevulde sfeer te creëren. Door de toevoeging van behang en bijpassende stoffen is er een mooie basis ontstaan om lekker te ontspannen, spelletjes te spelen en een plek waar de meiden lekker kunnen spelen. Sport staat in de familie centraal en met de tv op een beugel is dit ook makkelijk te volgen. De room devider zorgt voor meer geborgenheid in de woonkamer en door de lichte kleur blijft deze ook luchtig.

In de eetkamer heb ik een bijpassende kast ontworpen voor meer bergruimte en een (t)huiswerkplek. Er is fijn veel opbergruimte ontstaan voor de spelletjes en het speelgoed waardoor alle spullen in huis een mooie vaste plek hebben gekregen. De eethoek maakt deze ruimte af!

De keuken, vloer en tussendeuren waren bestaand en nog goed genoeg om helemaal te vervangen. In de keuken heb ik een barfunctie toegevoegd zodat hier ook een fijne plek om te bakken, koken en ontbijten is ontstaan. Door de toevoeging van verlichting, styling en kleur is deze ruimte ook meer af en betrokken in de stijl van de inrichting.

De slaapkamer van de oudste dochter van dit gezin mocht een zachte, speelse en lichte kamer worden. Met ruimte om op kleding op te bergen, te spelen en een bureautje om aan te zitten. Wat een heerlijk plekje is dit geworden!

Door te werken met vlakken van kleur en behang krijgt de ruimte een warme en speelse uitstraling in de basis. De vloer bleef bestaand hiermee ben ik aan de slag gegaan. Ook heb ik een advies gegeven voor raamdecoratie en heb ik alle meubels en accessoires uitgezocht. Samen met mijn opdrachtgevers hebben we, door het ontwerptraject heen, keuzes gemaakt voor de uiteindelijke inrichting.

De slaapkamer van de jongste dochter mocht een stoere en kleurrijke ruimte worden, met een geborgen sfeer. In beide kamers heb ik een mix gemaakt van producten die toegankelijk zijn in prijs, maar ook elementen die net wat specialer zijn. Zo creëer ik een balans van eenheid met een uniek karakter.

In deze slaapkamer heb ik dat onder andere gedaan door een Nachtscharrel kastje bij het bed van Arnoud Dijkstra en een vloerkleed van El Ramla Hamra. Allebei mooie items die op verschillende manieren toegepast kunnen worden, ook als de functie ervan veranderd.

De logeerkamer mocht ook opgefrist worden. Door het toepassen van een behang met bijpassende accessoires, is de ruimte een warme plek geworden. Voor de badkamer heb ik gelijk een aanvullend wasmeubel ontworpen.

Na de afronding van het interieurplan heb ik voor de opdrachtgevers de uitvoering gecoördineerd en begeleid. Zo waren er korte lijntjes met leveranciers (schilder, meubelmaker en stoffeerder) en is de uitvoering soepel verlopen. Leuk om te doen ook en om het ontwerp tot leven te zien komen in werkelijkheid. Wat een feest weer, met een prachtig resultaat!

Fotografie: Vormfotografie

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *