Interieuradvies vrijstaande woning Beek

Ongeveer een jaar geleden werd ik gevraagd om een interieurontwerp te maken voor een nieuwbouwwoning in Beek. Een deels gelijkvloerse moderne woning.

Ik heb een liefde voor verschillende soorten bouwkunst en kunnen ook deze moderne stijl kan ik erg waarderen. Het mooie van het ontwerp wat Duoplan Architecten uit Doetinchem heeft gemaakt vind ik het lijnenspel van de woning, de prachtige omgeving en de prachtige lichtinval in het huis.

Proces
Ik mocht aan de slag en wat was het een mooi avontuur. Een klein jaar lang had ik eens in de 6 á 8 weken een overlegsessie met de opdrachtgevers. Die liefde hebben voor techniek en houden van een moderne stijl. Maar ook van sfeer. Tijdens de sessies brainstormden we over de vormgeving van de binnenkant van het huis en konden alle vragen gesteld worden die er op dat moment waren. Tijdens de verschillende bouwfases waren deze vragen erg variërend, maar daardoor zo uitdagend. Er komen nou eenmaal een hele hoop keuzes op je af tijdens het nieuwbouwen van een huis.

Alles wat we bespraken tijdens deze sessies werkte ik uit op kantoor. Wat heeft geresulteerd in een interieurontwerp, uitgewerkt in 2D en 3D. Hier kwamen alle aspecten van een interieur inrichten aan bod. Van kleuradvies tot lichtplan. Ik neem je graag mee in de uitwerking van deze opdracht.

Interieurstijl
Ik startte de opdracht met het maken van een moodboard. Iedereen is anders en dit moodboard visualiseert een persoonlijke stijl en sfeer.
Interieurontwerp
De woning is verdeeld in twee lagen, waarvan het grootste oppervlak zich op de beganegrond bevindt. De woonkamer en keuken zijn qua grootte ongeveer 1/3e van de woning. De verbindende factor tussen de woonkamer en keuken is een haard midden in de ruimte. Bij de woonkamer bevindt zich nog een bibliotheek met daarbij een boom. De gastenkamer, het toilet en de slaapkamer met aangrenzende badkamer is in de ontwerpfase meegenomen.

Kleur- en materiaaladvies
Een groot deel van de vragen van de opdrachtgever gingen over kleur en het toepassen van materialen. Ik maakte voor de ruimtes o.a. een compleet kleur- en materiaaladvies. Dit tekende ik in 3D en maakten collages van de gekozen kleuren en materialen. Op deze manier kun je erg goed zien hoe een kleur met een materiaal combineert en wat het effect hiervan is in een ruimte.Wat een feestje om aan deze opdracht te mogen werken. Inmiddels is de bouw van het huis en de aanleg van de tuin af. Het interieur is op de eettafel en bijbehorende lampen na ook af. Het resultaat mag er zijn!

Het bouwen van een huis brengt zoveel keuzes met zich mee, dat we iemand zochten om met ons naar de inrichting en kleuren te kijken. Dat werd Laura en daar zijn wij heel blij mee. Zij heeft ons geholpen om kleurgebruik op elkaar af te stemmen, gaf richting aan de ‘wilde keuzes’ die wij soms wilden maken. Wij kijken er naar uit om in ons mooie huis te gaan wonen en te genieten van de mooie inrichting! – Wybren & Beppie

Fotografie: Angeline Dobber | Wil je alle foto’s en het bijbehorende interieurplan van dit project zien? Bekijk het hele project hier.

 1. Vivian de Lange says:

  Wat een leuk project zal dit voor je geweest zijn! Een hele mooie ruimte met veel licht waar je leuke ideeën voor hebt gemaakt. Goed bezig!! 🙂

 2. dirk says:

  Gaaf project, het resultaat mag er zijn!

 3. Bianca says:

  grandioos mooie woning!!!!
  ik zou er graag eens binnenkijken om ideeën op te doen voor onze nieuw te bouwen woning ( ook in het buitengebied van Beek).
  ook van de achterzijde is dit een schitterende woning met een onbetaalbaar uitzicht!!

  in één woord TOP!!!

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *