Interieuradvies hoekwoning Arnhem-Spijkerkwartier

Midden in het Arnhemse Spijkerkwartier is in 2017 een stukje nieuwbouw verrezen, in de Spijkerbuurt. De woningen worden ook wel ‘suikerklontjeshuizen’ genoemd. 

En daar lijken ze ook best een beetje op. Voor een van de hoekwoningen mochten we het proces van nieuwbouw en inrichten begeleiden. Er komt aardig wat op je af als je in een nieuwbouwproject stapt. Keuzes voor opties, aansluitpunten en lichtpunten. En dan hebben we het nog niet eens over de keuzes voor de afwerking van sanitair, vloeren en wanden. Onze opdrachtgevers waren zelf al een eindje op weg, maar vonden het lastig om de definitieve keuzes te maken.

De gepensioneerde architect had zelf veel ideeën, maar zoals elke vakman of -vrouw weet: keuzes maken binnen je vak is voor jezelf het moeilijkst. Zo is het voor een grafisch ontwerper soms moeilijk om een eigen logo vorm te geven en heeft een schilder het schilderwerk in zijn eigen huis vaak niet voor elkaar. En ja, ons eigen huis inrichten vinden wij ook moeilijk! Keuzes, keuzes.

Onze hulp werd ingeschakeld, voornamelijk voor het kiezen van de kleuren en materialen. Want welke kleur moest het nu worden en welke vloer? En voor de badkamer waren nog helemaal geen ideeën. Zo hebben we de tegels voor het sanitair uitgezocht en de kleuren voor de wanden.

Voor dit project hebben we kleur- en materiaaladvies afgegeven voor de gehele woning. Hierbij was het belangrijk om eerst een beeld te visualiseren van de gewenste sfeer in de woning. We maakten een moodboard als startpunt, dat als uitgangspunt diende voor alle keuzes die gemaakt moesten worden.

Vervolgens zijn we op uurbasis adviezen gaan geven voor alle kleuren en materialen. Dit deden we zo veel mogelijk in de woning zelf, tijdens open dagen. Maar ook bezochten we de betreffende steenleverancier, stoffeerder en tegelleverancier.

Het is ontzettend leuk om te zien wat het resultaat is geworden, hoe blij de opdrachtgevers (na lang wachten) zijn met hun nieuwe plek. Een fijne en inspirerende samenwerking! Dankbaar voor de rol die wij hierin mochten spelen.Fotografie: Angeline Dobber | Tekst & advies: Laura Hindriks | Meer foto’s bekijken? Dat kan via deze link.

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *