Interieuradvies benedenwoning Nijmegen

Voor een karakteristieke benedenwoning in Nijmegen mocht ik een interieurontwerp vormgeven. Wat een feestje om dit te doen voor de opdrachtgevers. Ik neem jullie graag mee in het interieurplan!

Van oud kantoorpand naar 3 woningen. Dat was het plan voor deze tussenwoning in Nijmegen. De bovenste etages werden gesplitst voor verhuur en op de beganegrond gaan de opdrachtgevers zelf wonen. Best lastig voor ze om doorheen te kijken, want een zooitje was het met recht! Fijn dat ik ze kon helpen de mooie elementen te zien en de potentie.

Na het bepalen van de sfeer ontwierp ik verschillende indelingen. De indeling die je hierboven kunt zien op de plattegrond is het geworden. Zeker de badkamer was een uitdaging om te visualiseren. De situatie zou helemaal anders gaan worden. Behalve het dressoir in de eetkamer, mocht het meeste meubilair vervangen worden. Want van een groot huis naar een kleinere woning betekende ook letterlijk een nieuwe start!

De woning heeft mooie hoge plafonds (280 cm) en een prachtig groen uitzicht naar de tuin. Een mooie basis! Helaas waren de oude plafonds niet meer in goede staat. Met een nieuwe pui aan de tuinzijde en passende maatwerk oplossingen, is de woning sfeervol en ruimtelijk geworden. Ik ontwierp een keuken die deels als roomdevider in gezet zou worden. De combinatie van een lichte warme kleur voor de hoge kasten, houtlook plank en een blauwgrijze front maakt dat de keuken warm en toch luchtig is geworden. Stoer, luchtig en elegant is het stalen frame hierbij in combinatie.

De grote woonkamerkast in combinatie met de radiatorombouw maakt dat de woonkamer stijlvol en warm is geworden. Net zoals je vroeger dit type klassieke huizen zag, alleen dan zonder de bonte kleuren. We benutten de hoogte optimaal, wat veel sfeer geeft. Door het gebruik van lichte warme kleuren is het niet te bont geworden qua look en feel. De taatsdeuren naar de tuinkamer geven een praktische afscheiding tussen de ruimtes. Handig omdat de tuinkamer multifunctioneel ingezet zal worden. Juist ook het werkplekje was erg belangrijk in de woonwensen van de opdrachtgevers. In deze ruimte kun je lekker rustig wat lezen, even ontspannen of wat werken/studeren. De taatsdeuren zorgen ervoor dat er weinig ruimte verlies is, als de deuren open staan. Handig als je geen overvloed aan vierkante meters hebt.

De slaapkamer is ook echt een voorbeeld van een complete verandering. Door het toepassen van verticale houtlook latten zorgen we voor een luchtige afscheiding richting het souterrain, waar de kleed-en wasruimte zich bevindt. Wakker worden met zicht op de tuin en grootste bomen, wie wil dat nu eigenijk niet?




Samen met de opdrachtgevers mocht ik ook een ontwerp maken voor de tuin. Hoe leuk om ook hiervoor de grote lijnen uit te zetten en realiteit te zien worden. De uitvoering is op dit moment in volle gang. De tuin, keuken en badkamer zijn klaar. Ik kan niet wachten tot deze maand het overige maatwerk afgerond wordt en het eindresultaat vast te leggen op beeld.

Laat een reactie achter

Deel dit project:

&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *